Gulvlakering

Gulvlakering

Når du skal have lavet gulvlakering er der flere ting du skal tage i betragtning. Hvilken træsort er dit gulv lavet af og hvilke mulighed giver det?Hvad skal det kunne holde til og hvor meget forarbejde kræver det?

Der er mange faktorer der spiller ind på det endelige resultat og det er vigtigt være ordentlig forberedt inden man begynder på en gulvlakering. Det er selvfølgelig her du kan drage stor nytte af vores erfaring og ekspertise, og vi står klar med råd og vejledning til hvilken gulvlakering der passer bedst til dine ønsker.

Vi har selvfølgelig også de rette maskiner til at gøre forberedelsen af gulvet før en gulvlakering hurtig og effektiv, hvilket spare dig for både tid og penge, når du ikke selv skal ud at leje dem. I dag benyttes der primært vandbaseret lak, der er mindst lige så effektiv som de gamle lak-typer, der var sundhedsfarlige selv i lang tid efter lakbehandlingen.

Normalt vil et gulv skulle have omkring 3 behandlinger med gulvlakering, for at sikre længst mulig holdbarhed.

Vælger man at lade en fagmand stå for sin gulvlakering, sørger vi for at finde den rette lak til dine gulve i samarbejde med dig. Man vil få et bedre resultat med et gulvfirma, da vi har de rette maskiner til både gulvafslibning og gulvlakering.

Vi sliber først gulvet flere gange med sandpapir af forskellige grovheder, derefter lakere vi overfladen og det gør vi som regel 3 gange for at det kan holde i mange år. Lakerede gulve er nemmere at holde end de andre former for behandlede gulve, da lakken er vandafvisende og giver en jævnere, mere slidstærk overflade der gør rengøringen mindre krævende.

Til gengæld har en rids i et lakbehandlet gulv ikke mulighed for at ”rejse” sig igen, som det er tilfældet ved de andre gulvbehandlinger. I dag benytter vi primært vandbaseret lak, der er mindst lige så effektive som de gamle syre, eller sprit baserede lak-typer som var sundhedsfarlige selv i lang tid efter behandling.

Lakbehandlede gulve kan både være med mat, glansfuld eller hvid overflade. Det er meget vanskeligt at pletreparere et lakeret gulv, da der vil opstå farveforskel.

Vedligeholdelse:

Lakerede trægulve støvsuges jævnligt. Når gulvet trænger til at blive vasket, anvendes et neutralt rengøringsmiddel fx mild sulfo – pH-værdien bør være ca. 7. Anvend så lidt vand som muligt på gulvet.

Få et tilbud